Aanbieding!

Etherische olie lavendel

7.95 incl. btw

Etherische olie Lavendel

Voorraadstatus: Uitverkocht

Uitverkocht

Artikelnummer: ion36 Categorie:

Beschrijving

Etherische olie lavendel

 

Etherische olie lavendel. Lavendel of lavendula officinalis komt van oorsprong uit het Middellandse Zeegebied. Het is een groenblijvende houtige struik van hooguit een meter hoog, die bloeit met violetkleurige bloemen.

Tegenwoordig is de plant ook in Australië en Tasmanië te vinden. Er zijn vele soorten lavendel. De olie wordt gewonnen door waterdampdestillatie van de verse bloemen of van de gehele plant onder druk. De olie is kleurloos tot lichtgeel en heeft een bloemige, kruidige geur met een vleugje hout.

Specifieke toepassingen

Brandwonden: na koelen met koud stromend water 1 tot 2 druppels op de verbrande plek aanbrengen. Doe dit ieder uur tot de pijn is verdwenen.

Insectenbeten: breng lavendelolie puur op de plek aan. Bij een bijen- of wespensteek de angel verwijderen en de gestoken plek direct met pure lavendelolie deppen om zwelling en pijn te voorkomen.

Jeugdpuistjes:de huid tweemaal per dag deppen met een glas gekookt water waaraan 10 druppels lavendel en 5 druppels kamfer zijn toegevoegd.

Bij slapeloosheid: 5 druppels op het hoofdkussen of 8 tot 10 druppels in de verdamper in de slaapkamer.

Psychisch/emotioneel effect

Ook psychisch werkt lavendelolie genezend en zuiverend: het bevordert liefde en tederheid en beschermt tegen negatieve stemmingen. Het stimuleert het denken, draagt bij aan een heldere kijk op problemen en ontspant bij nervositeit. De olie geeft een goed gevoel. Het vermindert depressieve klachten en brengt emoties in balans. Het brengt de hogere en de lagere chakra’s met elkaar in evenwicht.

Gebruik in de aromadiffuser

In de aromaverdamper zorgt het thuis of op kantoor voor zuivering van de lucht en de sfeer. Het verdrijft negatieve energieën. Op deze manier geeft de lavendel eveneens een energieverhogend effect.

Haar ontspannende werking maakt de lavendel DE geur bij uitstek voor de slaapkamer, waar de PR-A130 veilig gedurende de nacht kan worden geplaatst en haar rustgevende werk kan doen. De geur stimuleert een diepere slaap en onderzoek wijst uit dat mensen bij een prettige geur betere dromen hebben.

Specificaties:

  • Antibacterieel
  • Anti schimmel
  • Geen giftige bestanddelen
  • Alcohol vrij
  • Aromatherapeutisch
  • Milieu vriendelijk
  • Inhoud 30ML

Extra informatie

Belangrijk!

Deze olie is niet bestemd voor de huid of om te consumeren!

* Gratis verzending vanaf €200 in NL
* Snelle levering (Bestel voor 14.00 uur op werkdagen. zelfde dag verzonden)
* Veilig betalen met o.a. iDEAL en PayPal
* Scherpe prijzen
* Kwaliteit producten
* Altijd bereikbaar
* Antwoord mail altijd binnen paar uur

Andere suggesties…