Een HEPA filter ook wel High Efficiency Particulate Air filter genoemd is — een luchtfilter die zeer effectief is. 99,97% van de vervuilde deeltjes vanaf 0,3 micrometer worden uit de lucht verwijdert.

Het HEPA filter is ontworpen in de jaren 40 voor het zogenaamde Manhattan project. Vanaf de jaren 50 is het HEPA filter beschikbaar gesteld aan het commerciële gedeelte.

Het high efficiency filter wordt vandaag de dag door heel veel verschillende instellingen gebruikt — voor het filteren van lucht. Zo wordt het filter onder andere gebruikt in de lucht en ruimte vaart — ziekenhuizen en gezondheidszorg.

In Luchtreinigers wordt het filter ook al jaren gebruikt en telkens verbeterd zodat wanneer u maximaal kunt profiteren van gezonde en schone lucht. 


Met een HEPA filter vermindert u allergische klachtenVeroorzakers van allergieën zoals: pollen, stuifmeel, en stofdeeltjes — worden opgevangen door het High efficiency filter en kunnen nu niet meer in de luchtwegen terecht komen.


Vooral mensen met allergische aandoeningen zoals astma en hooikoorts —hebben veel baat bij een Luchtreiniger met HEPA filterDoor de luchtlagen die zich bevinden tussen de lagen van geordende vezels wordt de verontreinigende lucht vervoerd.

Hierdoor zijn de Hepa filters in staat om de kleinste vervuilde deeltjes uit de lucht te halen.


Hoge Capaciteit met een HEPA filter LuchtreinigerHEPA filters worden alleen geplaatst in luchtreinigers met een hoge capaciteit. Bacteriën en schimmels in de lucht binden zich aan het HEPA filter. 

Ook zorgt een hepa filter ervoor dat de kleinste deeltjes in tabaksrook geneutraliseerd en verwijdert worden. Heeft u last van uw luchtwegen door: stuifmeel, boom pollen, uitwerpselen van huisstofmijt, haren of schilfers? Dan zult u zeker profijt hebben bij een HEPA filter luchtzuiveraar.

Voor een Luchtreiniger met HEPA filter moet u uiteraard bij ionClean.nl zijn!