Een ionisator (Luchtreiniger) filtert en ioniseert de lucht in elke ruimte van schadelijke stoffen — deeltjes en geurtjes. Een ionisator filtert onder andere: tabaksrook, pollen, huisstofmijt, etensluchtjes en allerlei andere vervelende geurtjes uit de lucht…

De hoeveelheid ionen die de lucht in worden verspreidt — kunnen variëren van 20.000 tot enkele miljoenen per seconde.

Deze ionen hechten zich aan vervuilde deeltjes zoals stof — ziektekiemen en bacteriën. Op deze manier gaat u de ergste luchtvervuiling tegen.

Voordelen van een ionisator?

  • Schonere binnenlucht
  • Een betere weerstand
  • Minder last van allergieën
  • Minder ziek
  • Depressies en angstgevoelens verminderen aanzienlijk

Negatieve ionen uit onze ionisatoren —hebben een zeer positieve uitwerking op onze serotonine productie

Positieve ionen worden op werkplekken meer waargenomen omdat dat vaak ruimtes zijn — waar veel mensen tegelijk aanwezig zijn.

Hierdoor word de productie van “positieve ionen” aanzienlijk verhoogt — en dat leid tot een toename van “serotonine”. Wanneer dat het geval is dan kan dat zorgen voor Hyperactiviteit, angsten en depressies!


Wat doen negatieve ionen die de lucht in worden verspreidt door een ionisator?

Negatieve ionen hebben de bijzondere eigenschap om stofdeeltjes aan te trekken. Deze positief geladen stofdeeltjes — worden zwaarder en zullen neerslaan in de omgeving.

De neergeslagen deeltjes zijn gemakkelijk te verwijderen met de dagelijkse stofzuiger beurt.

Dit proces zorgt voor een zuivere lucht in elke ruimte waar een Luchtreiniger met ionisator met ionisator wordt geplaatst.

Op deze manier worden ademhalingsklachten en andere gezondheidsproblemen sterk vermindert.

Mochten er tijdens het stofzuigen toch weer stofdeeltjes in de lucht terecht komen — dan herhaalt het proces zich weer en worden de deeltjes meteen inactief gemaakt. 

Waarom is een ionisator met (luchtreiniger) noodzakelijk?

Een ionisator zorgt ervoor dat er negatieve ionen in de ruimte worden verspreidt. Het ioniseren van lucht is een veilige manier om uw — binnenklimaat te voorzien van schone en gezonde lucht.

Een Ionisator luchtreiniger is dan zeker aan te raden en heeft veel positieve effecten — voor onze lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Functioneer beter met een ionisator in huis

Hoe schoon u ook bent en hoe vaak u ook schoonmaakt — er zullen altijd vervuilde (micron) deeltjes als: stofjes, virussen en bacteriën rondzweven in de ruimte.

Door de negatief geladen ionen worden deze schadelijke (micron) deeltjes verwijdert — en maken plaats voor meer ” natuurlijke zuurstof” in de lucht.

Op deze manier wordt ook voorkomen dat er teveel “Histamine” (een lichaamseigen stof, onderdeel van ons afweersysteem) in de luchtwegen terecht komt.

Histamine veroorzaakt een beschermingsreactie en dat is hoesten. Hoe schoner de lucht — des te minder histamine er word aangemaakt.

Tevens worden pollen, huisstofmijt en fijn stof geneutraliseerd en verwijdert  en dat maakt onze “ionisator Luchtreinigers” onder andere geschikt voor astma en hooikoorts patiënten.

De uitkomst is een stuk makkelijker en vrijer ademhalen.

Geurtjes ioniseren met onze ionisator luchtreinigers


Door het ionisatie proces worden niet alleen pollen en huisstofmijt verwijdert — maar ook geurtjes en schadelijke gassen worden hiermee zorgvuldig verwijdert, uit de vervuilde binnenlucht atmosfeer.


Een aantal geuren die verwijdert worden zijn: etensgeurtjes, dieren geurtjes maar ook tabak geurtjes. Een stuk beter vertoeven — nadat de ionisator zijn werk heeft gedaan en uiteraard blijft doen.