Negatieve ionen. Onze atmosfeer is gevuld met zowel positieve als negatieve ionen. Ionen zijn moleculen die een elektron teveel hebben — of die er één missen.

Gespeculeerd wordt dat er door teveel aan positieve ionen — allerlei gezondheidsproblemen en welvaartziekten kunnen ontstaan.

Negatieve ionen komen steeds in minder grotere getallen voor door allerlei ondernemingen die grote gevolgen hebben voor de natuur. 

Negatieve ionen zijn goed voor het welzijn van mens en dier

Negatieve ionen hebben een positieve uitwerking op mens en dier. Ook planten doen het veel beter in een ruimte — waar veel veel negatieve ionen voorkomen.

Ook hebben negatieve ionen een positieve invloed op het bevorderen van levenslust, chronische ziektes en gevoeligheid voor allergieën. 

Om de luchtkwaliteit binnenshuis of in uw auto te verbeteren — raden wij u aan een luchtreiniger met ionisator te gebruiken.

Wat doen negatieve ionen?

Negatieve ionen zijn luchtmoleculen die negatief zijn geladen. Gemiddeld bewegen ze zich voort met een snelheid van 1 meter per seconde door de atmosfeer — in de koers van een geaard oppervlak.

Deze negatief geladen deeltjes smelten zich samen — met onder andere stofdeeltjes in de lucht.

Stof en diverse andere vuile deeltjes die aanwezig zijn in de lucht — zijn vrijwel altijd positief geladen. Doordat de negatief geladen ionen tegen de positief geladen deeltjes aanbotsen — raken deze hun lading kwijt.

Zo verenigen negatieve ionen zich onder andere met rook, uitlaatgassen, en roet.

Bij een tekort aan negatieve ionen blijven deze ongezonde deeltjes aanwezig in de lucht.

Door middel van een ionisator kunt u een tekort aanvullen en weldra genieten — van schone en frisse lucht in huis of op de werkvloer.

Negatieve ionen leveren positieve bijdrage aan uw leefklimaat

Heeft u vaak last van hoofdpijn, vermoeidheid of andere onprettige verschijnselen? 

Dan is de kans groot dat in uw werk of woonomgeving — de balans tussen positieve en negatieve luchtionen verstoord is.

Een overschot aan positieve ionen blijkt bij veel mensen een negatieve invloed — op hun psychisch en fysiek welbevinden te hebben.

Negatieve ionen zorgen ervoor dat positieve ionen worden vervangen en dat heeft een goede uitwerking op uw gestel.