Pollenallergie? Vooral tijdens de zomermaanden (in het pollenseizoen) hebben veel mensen hier last van. Met het mooie weer hebben we vaak onze ramen en deuren wagenwijd open. 

Zo kan er onopgemerkt van alles naar binnen vliegen. Ook stuifmeel (pollen) komen met grote getallen binnen en als u hier gevoelig voor bent dan kan dat voor de nodige klachten zorgen.

Uiteraard is het geen doen om alles potdicht te maken — want frisse lucht en ventileren is toch een must. 

Wat voor klachten worden veroorzaakt door een pollenallergie?

Vaak voorkomende klachten bij een allergie voor pollen zijn: geïrriteerde tranende en jeukende ogen, luchtwegen en slijmvliezen, benauwdheid, loopneus, verstopte neus, niesbuien, jeuk, kriebelhoest, vermoeidheid, concentratieproblemen, slecht slapen en hoofdpijn.

Hoe ontstaan pollen in de lucht?

Pollen worden gevormd door grassen, bomen, planten en bloemen en makkelijk met de luchtstroom mee verspreidt. Dit gebeurt tijdens de bloeiperiode.

Deze bloeiperiode wordt in de volksmond ook wel ”pollenseizoen” genoemd. Bomen als de hazelaar en berk bloeien al vanaf januari of februari. 

In mei worden de eerste graspollen al door de wind verspreid. Er zijn zelfs grassoorten die tot september stuifmeel afgeven. Ook (on) kruiden bloeien van ongeveer mei tot september.

Mensen die hier gevoelig voor zijn kunnen soms tot wel een jaar achtereen klachten hebben. 

Wat te doen bij een Pollenallergie?

Er zijn een aantal dingen die u kunt uitproberen wanneer u last heeft van allergische klachten door pollen

Om te beginnen met u uitgerust zijn met de juiste medicijnen. Laat u hierin begeleiden door mensen die dit als hun vak uitoefenen.

Daarbij kunt u bij ons bijvoorbeeld kijken voor een Luchtreiniger met HEPA filter. De kans is aannemelijk dat klachten zullen verminderen. 

Waarom een HEPA of ULPA Luchtreiniger en niet een ander model?

Onze Luchtreinigers met HEPA filter zuiveren meer uit de lucht. Een HEPA filter staat erom bekend meer dan 99% van alle microscopisch kleine deeltjes uit de lucht op te vangen. 

Deze deeltjes kunnen nu niet meer voor irritatie zorgen.